Parts Finder

Need a replacement part? Search by product or view all parts.

Promotions & Free Shipping See Details >

Need Replacement Parts

Skis & Boards

  • How To Choose The Right Wakeboard

    RAVE Wakeboards RAVE Wakeboards

    How to Choose a Wakeboard That’s Right for You

    Wakeboards come in all shapes and sizes, so picking one that’s right for you can be confusing. Plus, the bright and exciting graphics on all wakeboards may attract your attention, but there really should be a lot more factored into your decision than whether or not you think the graphics are cool. For an optimal wake boarding experience, you should factor your skill level, weight, and type of riding you expect to be doing and find a board that fits those aspects.

    To get beyond the graphics, take a few minutes to learn about the importance of the features built into wakeboards that are designed to influence the board’s performance. If you will be wakeboarding primarily behind a boat, choose a heavy-duty wakeboard to withstand the wear and tear of landing and casing the wake while being towed at 20 mph. Boat boards also have edge features to cut into the wake, base channels to smooth out landings, and fins to give more direction. The primary difference between boards built for boat wakeboarding and riding at wake parks is that wakeboards for wake parks have no fins to you won’t get hung up while sliding on rails and boxes. Fins can be either molded directly into the base or bolted so they can be removed or adjusted to different positions.

    Other basic wakeboard features to consider are the rocker, base shape, and edges. Rocker is the term used to describe the curve or arc of the board. Your choices will be primarily between three-stage and continuous. Three-stage rockers have sharper angles to provide an increased pop and explosiveness while continuous rockers have a long, continuous curve from tip to tail. Continuous rocker styles were the original wakeboard rocker and are best for beginner or intermediate skill levels, while three-stage rockers are more common in boards for intermediate to advanced wakeboarders.

    Base shapes, or the bottom of the wakeboard, feature various concaves, channels and fins to determine how the board rides in the water. Channels and concaves in essence act as fins along the base to direct the flow of water, break water tension on landings, and soften the impact on your knees from high-energy landings. V-shape “spines” are deeper concaves to break up the water tension on impact and smooth the transition more quickly from edge to edge and are more common on three-stage rocker styles.

    To offer personal choices on how to cut through the water, wakeboard edges are designed to be sharper or rounder. Sharp edges are preferred by riders with an aggressive, quick-charging style to grip the wake and to react quickly, while rounder edges are liked by riders who want a more relaxed, laid-back ride. Some boards are designed to offer the best of both worlds with sharper edges on the tip and tail and rounded edges in the middle of the board.

    The other feature to consider is whether you expect to need a durable board constructed of quality materials that are able to withstand heavy-duty riding. Be prepared to enjoy the sport once you begin, so buy a wakeboard that will last a long time!

    At a Glance: Choose the Right RAVE Sports Wakeboard for You

    Skill Level

    Youth / < 125 lbs.

    Adult / > 125 lbs.

    Beginner

    • Continuous rocker
    • Stable base with smooth channels
    • Rounded edges

    Jr. Impact II

    Jr. Impact

    Intermediate

    • Continuous rocker
    • Stable base with smooth channels
    • Rounded edges

    Freestyle

    Advanced

    • Three-stage rocker
    • V-shaped channels
    • Sharper edges
    • Carbon fiber construction

    Lyric II

    Lyric

    NOTE: Wakeboards designed by RAVE Sports have removable fins so they can also be used in wake parks.

  • Water 101: From Splashing to Skiing, Water Tips for Kids and Parents

    Tips for Making Your Kids Into Water Sports Rock Stars

    Learning water basics Learning water basics

    Water sports can be intimidating for young children, but with a few basic teaching techniques parents can help them overcome their anxiety and fears. Successfully introducing kids to water sports at a young age will help them become comfortable around the water and enjoy water sports for the rest of their lives.

    • Start with family fun time together in a safe environment: Simply splashing around, jumping in and out of the water, and getting acquainted with the water is a great way to start. Utilizing a stable platform such as a dock, floating mat, or water bouncer in shallow water is a good way for parents to introduce young children to the water and help them feel comfortable. Always have children wear a life vest that fits properly for their comfort and safety.
    • O-Zone XL Bouncer O-Zone XL Bouncer
    • Introduce paddle sports: Youth who are familiar with swimming and the water are ready to take on a new challenge with paddle sports such as stand-up paddle boarding and kayaking. Parents should familiarize their children to paddle sports by inviting them to ride along with them, and then when the child is ready, allow them to try it themselves under supervision. As their confidence and skills grow, it is amazing how quickly most kids want to explore the water on their own.
    • Safety PFDs Safety PFDs
    • Move into boating sports: Similarly, present young children to tubing, water skiing, and wake boarding in a gradual manner. Many adults make the mistake of driving the boat too fast for young children --- for instance, for a child less than 50 pounds, suggested towboat speed for a beginner using a water ski trainer is only 10 mph and then when the skier is standing up on two skis, drivers should go only 13 mph. For tubing, drive in a gently curving pattern at 10-15 mph and keep the tube within the boat wake. As with all water sports for all ages, excessive speed is likely to cause injuries, but with children learning to enjoy water sports extreme speed will cause anxiety.
    • Wakeboard Starter Package Wakeboard Starter Package
  • Top Christmas Gift Ideas to RAVE About

    Top Gift Guide for Everyone from Extreme Water Sports to Lounging Relaxation.

    RAVE Sports Top Gifts 2017 RAVE Sports Top Gifts 2017

    As holiday wish lists grow, there’s nothing better than finding that perfect gift for someone special. Whether your water season is short or you're lucky enough to have swimming weather year round, this is the perfect time to check out our exciting online selection of trampolines, bouncers, stand up paddle boards, towables, pool floats, skis; the list goes on! There’s something for everyone here at RAVE Sports, whether you’re taking the next step into building your own water trampoline park, looking for new ways to paddle around the water, or finding a fresh way to float and relax, we’ve got you covered. Below we’ve gathered a list of our top products perfect for gift giving or sharing with the family.

    Bongo 10’ Water Bouncer

    Bongo 10 Bouncer Bongo 10 Bouncer

    Make this holiday a splash with a wonderful water bouncer for the kids! Bouncers make a great gift for the kids to play on all day. The Bongo 10’ Bouncer provides a fun jump surface for 2-3 children to bounce, laugh and play all day on the water. Its simple design is easy to set up and take down. Kids are sure to love having their own Bongo to bounce on! Shop all Bongos/Bouncers >>

    Aqua Jump Eclipse 150 Water Trampoline

    Aqua Jump 150 Water Trampoline Aqua Jump 150 Water Trampoline

    For a little more extreme fun on the water, the Aqua Jump Eclipse 150 offers a large 15 ft. spring enhanced jump surface which allows for higher jumps and bouncing. With our unique, patented design, the Aqua Jump Eclipse is a snap to assemble and in no time you will have endless days of fun out on the water. Perfect for everyone from rowdy teens to a party of toddlers. And if the trampoline isn’t enough, we offer attachments such as the Aqua Launch, Aqua Log, and Aqua Slide which all attach to form a complete waterpark for even more excitement! Shop all Water Trampolines >>

    O-Zone XL Water Bouncer

    O-Zone XL bouncer O-Zone XL bouncer

    Let the little ones join in the fun with an O-Zone XL, featuring a low-profile, easy to use boarding platform that allows young children easy access to a sprawling 9’ jump surface that will put a smile on any child’s face. The O-Zone XL Plus comes with a super slick slide to add even more excitement to the mix! Shop all O-Zone Water Bouncers >>

    Splash Zone 16’ Water Park

    Splash Zone 16' Splash Zone 16'

    If the O-Zone isn’t quite big enough and you’re looking for an even more exciting experience, the Splash Zone 16’ may be just what you’re looking for. Providing an all inclusive waterpark feel, the Splash Zone 16’ comes with a massive 16’ bouncer along with an attachable slide, log, and boarding platform that will bring the whole family together for fun times out on the water. Recommended for children ages 6+, this waterpark is a perfect fit for every child plenty of friends. Shop all Splash Zones >>

    Cruiser Stand Up Paddle Boards

    Cruiser SUPs Cruiser SUPs

    If you’re looking to explore on the water, our line of Cruiser Stand Up Paddleboards (SUP) is an amazing way to relax and soak in the sun or get a core workout. Friendly to all experience levels, the Cruiser’s design provides and incredibly stable platform while still allowing riders to glide through the water with ease. Available in a wide variety of colors (2 new colors for 2017!), this Stand Up Paddleboard also comes in two separate sizes making it perfect to mix and match for the whole family. Shop all SUPs >>

    Glide PolyCarbon SUP Paddle

    Glide SUP Paddle Glide SUP Paddle

    Along with our quality SUP boards we have paddles designed for all types of riders. The Glide PolyCarbon Paddle stands out as a great all-around paddle that is comfortable, adjustable, high quality and weighs only 4 lbs. Let everyone in the family enjoy the open water with this competitively priced, perfect fit paddle. Shop all SUP Paddles >>

    LED Glow Tube 

    LED Glow Tube Glow Tube

    When the sun goes down, do you pack up for the day? No way! With our new Glow Tube, you won’t have to let the fun stop when the sun begins to set. Perfect for pools, the innovative Glow Tube features five colors that glow bright or transition colors with a strobe effect to keep the fun going all night long. A perfect gift for those waterborne night owls!  Shop all Pool Floats >>

    Water Whoosh Aqua Air Mat

    10' Water Whoosh Aqua Air Mat 10' Water Whoosh Aqua Air Mat

    Walk on water with our endlessly fun, extremely durable Water Whoosh inflatable air mat. The Water Whoosh 10 ft is a fun, easy to use floating surface that can be bounced on, ran across, or even used as a slip n' slide surface in the water. Capable of holding up to eight children, the Water Whoosh can also be transported with ease, folding down small enough to fit under a pontoon seat to always have it at hand. Comes with a pump to inflate anywhere in just minutes! Shop all Water Whoosh Air Mats >>

    Pure Combo Adult Water Skis

    Pure Combo Water Skis Pure Combo Water Skis

    If you’re looking for a gift more oriented to high speed thrill seekers, we’ve got the perfect thing! The Pure Combo Water Skis are great all around skis for any style of riding. The skis come equipped with soft, comfortable bindings that remain stiff for ultimate ankle support. Shop all Skis >>

    Jr. Wakeboard Starter Kit

    Wakeboard Starter Package Wakeboard Starter Package

    For a gift idea for someone who wants to give wakeboarding a try, our Jr. Wakeboard Starter Kit will have them up and smiling in no time. The wakeboard is incredibly durable and extremely forgiving for new riders, and with the included easy to use Aqua Buddy Trainer, beginners will be confident with the stability of this sitting platform to help get up and stay up their first try.  Shop all Wakeboards >>

    Iceberg 7’ Climbing Mountain

    Iceberg Climb Mountain Iceberg Climb Mountain

    If you’re looking for an exciting challenge for the whole family, the Iceberg 7’ is just the right thing! This 7’ tall mountain of fun features dozens of unique handle positions to climb all over and a super slick slide that brings fast thrills. The Iceberg is a perfect combination of fun and fitness, add an extra challenge by having the kids play King of the Mountain! Shop all Large Water Fun & Games >>

    Floating Ahh-Qua Bar

    Floating Ahh Qua Bar Floating Ahh Qua Bar

    If you’d rather sit back and relax while soaking up conversation in the sun, the Ahh-Qua Bar allows you and up to three other friends to do just that. Perfect for parties, the Ahh-Qua Bar is a great way to relax in the water. Take a seat after a long day of swimming, sit back, and enjoy a refreshing drink at the Ahh-Qua Bar. Shop all Pool Floats >>

    Serenity Pool Float

    Serenity Pool Float Serenity Pool Float

    For an even more relaxed approach to the pool or shoreline, the Serenity Pool Float is a great fit for those who just want to lie around and soak up the sun. Designed to cushion your whole body while still allowing water to flow around you, the Serenity Pool Float is like a cloud on water and a perfect place to spend every afternoon. Shop all Pool Floats >>

    EZ Set Backyard Ice Rink

    EZ Set Ice Rink EZ Set Ice Rink

    If you’d rather not wait until the snow stops falling and the frost melts away, the EZ Set Ice Rink will turn your backyard into the most visited this winter. Perfect for any hockey players or inline skaters, the EZ Set Ice Rink is expansive and easy to set up. With its unique side support brackets, the Ice Rink is a snap to put together and can have its side walls laid down to prevent trips and falls while in use. Flood. Freeze. Flood. Freeze. Skate! Shop all Ice Rinks >>

    SHREDZ Snow Sled

    SHREDZ Steerable Snow Sled SHREDZ Steerable Snow Sled

     

    Or if they want to hit the hills for the exhilarating thrill of sledding, the all new SHREDZ Sled is an innovative inflatable snow sled with super slick runners and a U-shaped design for easy steering and safety. Light weight and easy to take anywhere, your children will be having a blast steering themselves around on an insanely fun SHREDZ Sled! Shop all Winter Sports >>

    SHOP ALL THESE GIFTS >>

    Sign up to receive exclusive news and deals here! 

    No matter what gifts you choose to get your friends or family, you will no doubt find satisfaction in the high quality and exceptional products of RAVE Sports. Our dedication to fun motivates us to continually strive for better and more innovative recreational products. This Christmas, put a smile on someone’s face by giving them the gift of happiness through one of our many wonderful and exciting products. We guarantee you’ll be smiling for years to come with our promise of providing only the best products for watersports fun and excitement. Pick your favorite gift now in time for the holidays!

    At RAVE Sports, we’ve been pioneers in the watersports industry for decades. We’ve been at the forefront of the industry by being the first company to develop water based trampolines and bouncers and continue our progress by developing new and exciting products. We are proud to provide our customers high quality, long lasting watersports equipment that is instantly recognizable and highly regarded. With decades of experience in the industry, we promise to provide only the best and most exciting products to our customers, and as our catalog grows, we continue to provide more innovative and fresh new products for both consumer and commercial use.

  • How much do you really know about wakeboarding? Take this quiz to see!

    Wakeboarding is an awesome sport, not just for the sport itself, but for the great lingo that riders use. Take this quiz to see how much you really know about wakeboarding:

    1. Wakeboarding is called wakeboarding because the rider goes over wakes on the board. What is a wake? a) waves formed from a tsunami, b) waves created by a boat, c) waves shaped by strong winds, d) waves occurring after a whale is suddenly roused from a deep sleep
    2. Wakeboards usually have a curvature in their shape. This curve is called the: a) ladle, b) spoon, c) rocker, or d) cradle
    3. When the rider and board rotate around on a vertical axis, it is called a: a) spinning wheel, b) spin, c) dizzy lizzy, or d) twist
    4. When a rider takes a bad fall, it is said that he or she: a) stacked, b) wiped out, c) wrecked, or d) all of these because there should be many fun ways to describe a good wipe-out
    5. Which of these is not able to be done on a wakeboard: a) perform a front flip, b) perform tricks with the board on the water the whole time, c) spread both legs apart, d) ride with your right foot forward
    6. Wakeboarding originated in New Zealand but was originally called: a) skurfing, b) surfskiing, c) wakesurfing, or d) ruakaking
    7. The term used to refer to a rider taking their turn on the water is: a) taking a jolt, b) taking a vigil, c) taking a trail, or d) taking a set
    8. Tricks performed with the rider’s body extended back with the board above their head, yet not inverted, are called: a) upside down tricks, b) beach-gazer tricks, c) Raley-based tricks, or d) stoked-up tricks
    9. When a rider does a spin and lifts the handle over their head instead of passing the handle, it’s said he or she did a: a) cowboy, b) over under, c) Ole Miss, or d) Ole’
    10. What does it mean when the rider “stomped” a landing? a) landed the trick in a smooth and clean manner, b) slammed the board down hard on the water surface and wiped out, c) performed the trick with unique choreography-like actions, or d) dragged their butt on the water in the landing

    Answers: 1. B, 2. C, 3. B, 4. D, 5. C, 6. A, 7. D, 8. C, 9. D, 10. A

    How’d you do? If you answered more than seven correctly, we’d say you “popped” the quiz! But if you only got three correct, then you did a “digger”.

4 Item(s)