Parts Finder

Need a replacement part? Search by product or view all parts.

Promotions & Free Shipping See Details >

Need Replacement Parts

Monthly Archives: June 2015

  • How much do you really know about wakeboarding? Take this quiz to see!

    Wakeboarding is an awesome sport, not just for the sport itself, but for the great lingo that riders use. Take this quiz to see how much you really know about wakeboarding:

    1. Wakeboarding is called wakeboarding because the rider goes over wakes on the board. What is a wake? a) waves formed from a tsunami, b) waves created by a boat, c) waves shaped by strong winds, d) waves occurring after a whale is suddenly roused from a deep sleep
    2. Wakeboards usually have a curvature in their shape. This curve is called the: a) ladle, b) spoon, c) rocker, or d) cradle
    3. When the rider and board rotate around on a vertical axis, it is called a: a) spinning wheel, b) spin, c) dizzy lizzy, or d) twist
    4. When a rider takes a bad fall, it is said that he or she: a) stacked, b) wiped out, c) wrecked, or d) all of these because there should be many fun ways to describe a good wipe-out
    5. Which of these is not able to be done on a wakeboard: a) perform a front flip, b) perform tricks with the board on the water the whole time, c) spread both legs apart, d) ride with your right foot forward
    6. Wakeboarding originated in New Zealand but was originally called: a) skurfing, b) surfskiing, c) wakesurfing, or d) ruakaking
    7. The term used to refer to a rider taking their turn on the water is: a) taking a jolt, b) taking a vigil, c) taking a trail, or d) taking a set
    8. Tricks performed with the rider’s body extended back with the board above their head, yet not inverted, are called: a) upside down tricks, b) beach-gazer tricks, c) Raley-based tricks, or d) stoked-up tricks
    9. When a rider does a spin and lifts the handle over their head instead of passing the handle, it’s said he or she did a: a) cowboy, b) over under, c) Ole Miss, or d) Ole’
    10. What does it mean when the rider “stomped” a landing? a) landed the trick in a smooth and clean manner, b) slammed the board down hard on the water surface and wiped out, c) performed the trick with unique choreography-like actions, or d) dragged their butt on the water in the landing

    Answers: 1. B, 2. C, 3. B, 4. D, 5. C, 6. A, 7. D, 8. C, 9. D, 10. A

    How’d you do? If you answered more than seven correctly, we’d say you “popped” the quiz! But if you only got three correct, then you did a “digger”.

  • Looking for things to do on the 4th of July? You'll love this ...

    It’s hard to beat the 4th of July for sheer fun --- no other holiday packs fireworks, ice cream, warm weather, and family time all into one day! But sometimes it’s difficult to keep all family members entertained for a whole day together, so we thought we’d share our best ideas of things to do on the 4th of July (on the water, of course):

    Enjoy the sunrise from a new point of view: Summer sunrises are usually spectacular from any viewpoint, but we especially enjoy them from the top of the water on a stand up paddle board. It’s your chance to catch some peace and quiet before the mayhem of the day begins (and to burn some calories to justify ice cream later in the day).

    Use water sports to build bonds and memories:  Few activities bridge the generation gap better than jumping on a water trampoline together,  seeing who can last the longest in the boat tube, or just hangin’ out playing games on the shore --- water volleyball, anyone?

    Explore new water: Be explorers for an afternoon on a kayak, canoe, or stand up paddle board and check out a new river, lake, or ocean bay. To really get into the spirit of the day, wear something red, white, and blue while you’re exploring.

    Lounge around in a float: It’s your day off from work, so relax! Grab a few pool / lake floats, find a calm spot in the sun, and chill out.

    Create a water gun competition: Be sure to bring along a bunch of water guns or water blasters / soakers, depending upon the ages of your family members and their risk-taking appetite, and spend the afternoon in a “friendly” competition --- on shore, on a water trampoline or bouncer, or on a boat.

    Watch fireworks from a boat or the end of a dock / pier: End the day back on the water to watch surrounding fireworks from the vantage point of a boat or from the end of a dock or pier. This gives you twice the fun, as this way you can enjoy the reflections of the fireworks on the water too.

    No matter what your family’s activities are this 4th of July, we hope our RAVE friends have a fun (and safe) holiday!

  • Ultimate List of Water Trampoline Games

    Bouncing, jumping, tumbling, and splashing into the water are obvious things that children and young-at-heart adults enjoy doing on a water trampoline. But after hours of these activities, sometimes a little imagination is needed to go one step further to extend the fun. Here’s our ultimate list of water trampoline games to get your creativity sparked, but the fun is really only limited to your imagination!

    Hot Potato: With a minimum of three players on the trampoline, all players must be jumping at all times. One player starts by throwing a ball to another player, who must catch it and throw it quickly to another player. When a player drops the ball, fails to catch it, or stops jumping to catch the ball, they are out. The last one still jumping without dropping the ball is the winner.

    Trampoline Telephone: Also for a minimum of three players. All players line up around the edge of the trampoline. One player starts by going to the center of the trampoline and doing a trick, such as a one-legged bounce, a bottom drop, or a knee drop. The next child must then repeat that trick and then add a new trick of their own. The third person then performs those two tricks, and adds their own trick, and so on. The game continues until a player does not remember the sequence of tricks correctly and is out. The last player to perform all tricks in the correct sequence is the winner.

    Marco Polo: For at least three players. One player sits in the middle of the trampoline with their eyes closed. The other players quietly spread out on the trampoline and sit still. The center person counts to ten out loud, then stands up with their eyes still closed and tries to tag other players. If the center person who is “it” yells out “Marco”, the other players must reply with “Polo”. When the center person touches another player, that person becomes “it” and moves to the center of the trampoline, and the game continues. An option of this game for older children is to allow players to move on and off the trampoline into the surrounding water.

    Mom / Dad / Grandma / Grandpa Says: For this version of “Simon Says”, put the kids on the water trampoline while Mom or Dad or other adult supervisor stays on shore (preferably in a comfortable lawn chair with a cold drink!). The adult shouts a variety of instructions, such as “Dad says jump high!” and the kids have to jump as high as they can, or “Grandma says jump on one leg!” and the kids have to jump on one leg. Occasionally, the adult gives a command without preceding it with “Dad says” or “Mom says”, and the players must not follow the command. Any player who still performs the command is out.

    Attack the Castle: This game needs a minimum of four players. Divide all players into two equal teams and put one team in the water with balls and the other team on the trampoline to defend the “castle”. The team in the water throws the balls into the castle as fast as they can, while the defenders on the trampoline have to swat the balls away. When a ball touches the trampoline’s jump mat surface, the outside team gets one point. The castle is defeated when the outsiders reach a predetermined number of points.

    Crack the Egg: With a minimum of three players, have one child be the “egg” by sitting in the middle of the trampoline with their legs crossed and knees close to their chest. The other players jump and bounce to make the “egg” let go of their legs.

    Slithering Snake: The first player places a jump rope across the surface of the water trampoline and moves it back and forth to make it slither. The other players try to jump over the jump rope without touching the “snake”. When someone gets “bitten” by the snake, they become the player to move the jump rope.

    Follow the Leader: Great for younger children. Players take turns being the leader and perform a trick that the other players have to copy, such as a seat drop, knee drop, jump three times, or anything they can imagine.

    Survivor: Create endurance contests to see who can, for instance, do the most seat drops in a row, or a pattern of bounce, seat drop, bounce, seat drop, or any other jumping contest. This game becomes more fun when the other players and spectators count out as loudly as they can.

    As you can see, playing games on your water trampoline will extend the fun and offer opportunities for endless creativity. Just be sure that all participants always wear a life vest and are supervised by a competent adult for safety, then let the games begin!

  • Five Things NOT to Say to Dad on Father's Day

    Since water sports are our thing, we believe the perfect Father’s Day is spent with family at the lake going boating, tubing, fishing, paddle boarding, or hanging out on a water trampoline. But we know you are sick and tired of the list of the perfect gifts or the best things to do with your dad on Father’s Day, so we’ve got some useful information for you instead --- five things NOT to say to your dad or husband on Father’s Day while he’s enjoying the water. (Or if you are a dad or husband reading this, forward it on!)

    Do you have to scream like a little girl when you are tubing?” Dads like to have fun and act like a kid when they are being pulled behind a boat, skimming above the water with the lake water splashing in their face. Just have fun with him and ignore how silly he sounds, then blame it on your little sister if anyone asks about it later.

    I didn’t know old men could water ski.” Don’t ever call your Dad an old man. Period.

    Can you keep up with me on the paddle board?” Dads can be competitive, even with their own family members, so if you ask a question like this you are asking for trouble.

    Please can we play Crack the Egg again? Pleeeeeeese?” Playing Crack the Egg on the water trampoline is fun for a few times, but after the fifth or sixth go ‘round, give him a break. Or maybe a cookie or a cheeseburger.

    It’s time for a new swimsuit.” If your dad insists on wearing his favorite swimsuit from 1995, just be glad it still fits him, and compliment him on how he looks. Maybe then he’ll forgive you for the ugly tie you gave him.

4 Item(s)